FUARİZMİR ALANI ZİYARETÇİ AYDINLATMA TALİMATI



İZFAŞ –fuarizmir açık ve kapalı alanlarında; ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca belirtilen; COVID 19 tedbirleri uygulanmaktadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun COVID 19 salgın yönetimi ve çalışma rehberi esas alınarak tesisin bünyesinde bulunan tüm bölümlere ilişkin alınacak önlemleri belirlemek üzere eylem planı hazırlanmıştır. Planı uygulamaktan ve denetlemekten sorumlu personeller belirlenmiştir.

Alan giriş noktalarında görevli personel listeleri asılmış ve güncellenmektedir.

Tüm alan ziyaret ve görüşme esnasında yönlendirmelere uyulmalıdır.


1. Alanda yazılı ,sesli uyarılara , sosyal mesafe kurallarına ve ,alan yönlendirmelerine uyulması zorunludur.

2. Girişte temassız ateş ölçümü ve HES kodu sorgulaması uygulanacaktır.

3. 37.5 derece ve üzeri derece yüksek ateş ölçümlerinde alana girişiniz yapılmayacak ve sağlık kuruluşuna yönlendirilmeniz sağlanacaktır.

4. Alana maskeyle girmeniz ve içeride bulunduğunuz süre boyunca maske takmanız zorunludur.Nemlenen kirlenen maskeleri alanda oluşturulan maske atık kutularına atmanız ve ellerinizi dezenfekte etmeniz gerekmektedir.

5. Fuar alanı girişlerinde ve alanında el hijyeninize dikkat etmeli, el antiseptiği ile ellerininizi sık sık dezenfekte etmeniz gerekmektedir.

6. Fuar alanı 10 m2 bir kişi olacak şekilde planlanmış olup, sosyal mesafe kurallarına ve yönlendirme işaretlerine uyulması zorunludur.

7. Fuar alanı içerisinde iken ateş, öksürük, nefes darlığı vb. belirtiler oluşması durumunda; COVID 19 görevli personele bilgi verilmesi ve izole odasında bekletilerek sağlık kuruluşuna sevkiniz sağlanacaktır.